Här Är Årets Jury!

Juryn för musiktävlingen Grand Beat ska bestå av yrkeskunniga personer från musik- och kulturbranschen och täcka ett så brett område när det kommer till musik och underhållning. Det är viktigt att juryn kan leverera professionell och bra feedback till alla deltagare, oavsett om du sjunger eller spelar ett instrument. Grand Beat ska vara en professionell miljö att uppträdda och utvecklas i.

Årets jury är:

NIKLAS ROSSTRÖM – kommer tillbaka! Han är en finlandssvensk nöjesproducent, låtskrivare, TV-regissör, manusförfattare, trummis, pianist och sångare. Han har jobbat med många stora artister i Norden, producerat festivaler, konserter, galor och TV-shower sedan 1996. Rosström var även en av producenterna för Finlands genom tiderna populäraste ungdomsmusikal, HYPE. Under 2009 har Rosström förverkligat ett helt nytt ungdomskoncept som heter PlayMe. Projektet har utmynnat i en slutsåld musikal på Svenska Teatern i Helsingfors. PlayMe spelades också i Tyskland 2012 och i Kina 2013-2014. Han har även skapat många ungdomsmusikaler i Ekenäs tex. Abba-showen ”Does your Mamma know”, Musikalen Flopp och Scena vanor. Niklas startade Popkalaset 1996 och är den person som importerat flest stora svenska artister till Finland under åren såsom
Tomas Ledin, Peter Jöback, Bo Kaspers Orkester, The Ark, Carola, Rhapsody In Rock och många hundra andra. Han är också en av frontfigurerna i Pappas Eget Band och har medverkat som artist, låtskrivare och musiker på ett hundratal skivor. Vår tid – vårt land är en av Rosströms större finlandssvenska hits. Rosström var också delproducent för Eurovision Song Contest 2007 i Helsingfors och hade en egen låt med i den norska uttagningen i år. Just nu är Rosström aktuell med showen Late Night Live med Janne Grönroos och TV serien “Hemmalive” för Yle.

JOEL EDSTRÖM – har verkat inom musikbranschen på olika håll, bland annat som musik- och evenemangsproducent samt som en av jurymedlemmarna i MGP – Melodi Grand Prix 2019. Efter avlagda diplomstudier inom musikbranschen, har han som kulturproducent jobbat med olika produktioner som Ensam På Scén, Musik & Talang och Luckan Live. Intresset för musiken och upphovsrätten förde honom vidare till Yle X3M som musikkoordinator. Edström jobbar idag som producent för DUNK (de ungas musikförbund i Svenskfinland) som tillsammans med LiveFIN jobbar för att trygga den levande populärmusikkulturen i Finland.

VICTORIA LINDQVIST – Jag är en mångsysslare inom musik; jag spelar, sjunger och komponerar både som solo-artist och inom ramen för olika musikgrupper och teaterproduktioner jag är en del av, och ända sedan år 2006 har jag ordnat och fungerat som ledare på KOMP! -musikläger för barn och unga. Jag har genom åren främst av allt försörjt mig själv som sångare och röstkonstnär, men uppträder ofta och gärna också som bl.a. perkussionist och pianist. Att improvisera och låta musik födas i stunden ligger mycket nära mitt hjärta, och till mina styrkor hör förutom sång framför allt rytm och närvaro. Just nu skriver jag egen musik, komponerar ny musik för en dockteaterproduktion, jobbar som perkussionist, bakgrundssångare och en av låtskrivarna i barnmusikbandet Raka Bananer, sjunger och spelar i folkduon Folk Utan Dräkt som framför erotiska folksånger från Norden samt blåser nytt liv i mitt och multiinstrumentalisten Lauri Schrecks projekt Sepia efter några års (småbarns-)paus. Med Sepia har vi gjort konsertturnéer med eget material både i Finland och utomlands. Jag är utexaminerad musikpedagog från Konstuniversitetet i Helsingfors, och har undervisat sång och musik i olika former för alla åldrar, även som timanställd på Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan i Helsingfors.