Sandra Långbacka

Våran första gästartist för Grand Beat 2020 är SANDRA LÅNGBACKA!

Sandra Långbacka är en av Svenskfinlands främsta popartister. Hennes musik har beskrivits som ”den bästa finlandssvenska poppen just nu” (HBL 25.10.2017) och debut-EP:n Allting eller inget utkom hösten 2017. Hennes singlar ”Armé”, “Hennes fel” och “Sidospår” har spelats på Radio Yle Vega och Radio Yle X3M samt verkat på Spotify Finlands spellistor. 2019 var Sidospår nominerad som Årets finlandssvenska låt av de svenskspråkiga radiokanalerna. Låten figurerade även på Vegatoppen. Sandra spelar tillsammans med ett proffsigt band och har gjort stora spelnignar runtom i Finland. Sandra har bl.a. framfört sina låtar live på nationell TV i samband med Svenska Dagen-galan 2019, uppträtt på Musik & Talang i Vasa och spelat på populära MARS-festivalen i Seinäjoki som den första finlandssvenska akten någonsin.

#grandbeat #grandbeat2020