AKTUELLT

Förra årets deltagare har ordet!

Under våren och sommaren har vi fått höra vad deltagarna från Grand Beat 2019 tyckte om tävlingen och vad de gjort efteråt. Besök våran Youtube kanal föra att hitta alla korta videos från de gamla deltagarna. Lyssna på vad de har att säga och kanske bli inspirerad själv att söka med i år. Årets anmälan är öppen tills 15 september.

Sandra Långbacka

Våran första gästartist för Grand Beat 2020 är SANDRA LÅNGBACKA!

Sandra Långbacka är en av Svenskfinlands främsta popartister. Hennes musik har beskrivits som ”den bästa finlandssvenska poppen just nu” (HBL 25.10.2017) och debut-EP:n Allting eller inget utkom hösten 2017. Hennes singlar ”Armé”, “Hennes fel” och “Sidospår” har spelats på Radio Yle Vega och Radio Yle X3M samt verkat på Spotify Finlands spellistor. 2019 var Sidospår nominerad som Årets finlandssvenska låt av de svenskspråkiga radiokanalerna. Låten figurerade även på Vegatoppen. Sandra spelar tillsammans med ett proffsigt band och har gjort stora spelnignar runtom i Finland. Sandra har bl.a. framfört sina låtar live på nationell TV i samband med Svenska Dagen-galan 2019, uppträtt på Musik & Talang i Vasa och spelat på populära MARS-festivalen i Seinäjoki som den första finlandssvenska akten någonsin.

#grandbeat #grandbeat2020

Här Är Årets Jury!

Juryn för musiktävlingen Grand Beat ska bestå av yrkeskunniga personer från musik- och kulturbranschen och täcka ett så brett område när det kommer till musik och underhållning. Det är viktigt att juryn kan leverera professionell och bra feedback till alla deltagare, oavsett om du sjunger eller spelar ett instrument. Grand Beat ska vara en professionell miljö att uppträdda och utvecklas i.

Årets jury är:

NIKLAS ROSSTRÖM – kommer tillbaka! Han är en finlandssvensk nöjesproducent, låtskrivare, TV-regissör, manusförfattare, trummis, pianist och sångare. Han har jobbat med många stora artister i Norden, producerat festivaler, konserter, galor och TV-shower sedan 1996. Rosström var även en av producenterna för Finlands genom tiderna populäraste ungdomsmusikal, HYPE. Under 2009 har Rosström förverkligat ett helt nytt ungdomskoncept som heter PlayMe. Projektet har utmynnat i en slutsåld musikal på Svenska Teatern i Helsingfors. PlayMe spelades också i Tyskland 2012 och i Kina 2013-2014. Han har även skapat många ungdomsmusikaler i Ekenäs tex. Abba-showen ”Does your Mamma know”, Musikalen Flopp och Scena vanor. Niklas startade Popkalaset 1996 och är den person som importerat flest stora svenska artister till Finland under åren såsom
Tomas Ledin, Peter Jöback, Bo Kaspers Orkester, The Ark, Carola, Rhapsody In Rock och många hundra andra. Han är också en av frontfigurerna i Pappas Eget Band och har medverkat som artist, låtskrivare och musiker på ett hundratal skivor. Vår tid – vårt land är en av Rosströms större finlandssvenska hits. Rosström var också delproducent för Eurovision Song Contest 2007 i Helsingfors och hade en egen låt med i den norska uttagningen i år. Just nu är Rosström aktuell med showen Late Night Live med Janne Grönroos och TV serien “Hemmalive” för Yle.

JOEL EDSTRÖM – har verkat inom musikbranschen på olika håll, bland annat som musik- och evenemangsproducent samt som en av jurymedlemmarna i MGP – Melodi Grand Prix 2019. Efter avlagda diplomstudier inom musikbranschen, har han som kulturproducent jobbat med olika produktioner som Ensam På Scén, Musik & Talang och Luckan Live. Intresset för musiken och upphovsrätten förde honom vidare till Yle X3M som musikkoordinator. Edström jobbar idag som producent för DUNK (de ungas musikförbund i Svenskfinland) som tillsammans med LiveFIN jobbar för att trygga den levande populärmusikkulturen i Finland.

VICTORIA LINDQVIST – Jag är en mångsysslare inom musik; jag spelar, sjunger och komponerar både som solo-artist och inom ramen för olika musikgrupper och teaterproduktioner jag är en del av, och ända sedan år 2006 har jag ordnat och fungerat som ledare på KOMP! -musikläger för barn och unga. Jag har genom åren främst av allt försörjt mig själv som sångare och röstkonstnär, men uppträder ofta och gärna också som bl.a. perkussionist och pianist. Att improvisera och låta musik födas i stunden ligger mycket nära mitt hjärta, och till mina styrkor hör förutom sång framför allt rytm och närvaro. Just nu skriver jag egen musik, komponerar ny musik för en dockteaterproduktion, jobbar som perkussionist, bakgrundssångare och en av låtskrivarna i barnmusikbandet Raka Bananer, sjunger och spelar i folkduon Folk Utan Dräkt som framför erotiska folksånger från Norden samt blåser nytt liv i mitt och multiinstrumentalisten Lauri Schrecks projekt Sepia efter några års (småbarns-)paus. Med Sepia har vi gjort konsertturnéer med eget material både i Finland och utomlands. Jag är utexaminerad musikpedagog från Konstuniversitetet i Helsingfors, och har undervisat sång och musik i olika former för alla åldrar, även som timanställd på Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan i Helsingfors.

Grand Beat 2020 Är Igång

Grand Beat 2019 mottog Raseborg Stads Ungdomspris under en prisutdelning i slutet på februari. Samtidigt började arbetet inför 2020 på riktigt!

Vi kan nu meddela att i slutet på oktober kommer det arrangeras två semifinaler och en final. Mera information kommer senare under våren, men pricka in redan nu 15 juli. För då öppnar anmälan för alla talangfyllda deltagare.

ARE YOU READY?